logo Kok Hoorn

Grondwerk

Het aanleggen van een nieuwe tuin of bestrating begint bij het grondwerk. Bij grondwerk graaf je de tuin, of gedeeltes daarvan af. En maak je de grond klaar voor het plaatsen van diverse elementen in de tuin. Op de bewerkte grond komt de nieuwe bovenlaag van de tuin.

Waarom grondwerk uitvoeren?

Een goede bodem is belangrijk voor een tuin. Een terras heeft een goed dik zandbed nodig om verzakking te voorkomen. Het gazon en de borders een goede bodemstructuur voor optimale groei. Bij het uitvoeren van grondverzet, brengen wij de tuin op de juiste hoogte. Als u verschillende hoogtes in uw tuin wilt, is dat ook mogelijk. Stratenmakersbedrijf Kok-Hoorn biedt vele soorten grondwerk aan en gaat zeer vakkundig te werk bij het uitvoeren van het grondwerk en het aanleggen van de sierbestrating of uw nieuwe tuin.

Veel soorten grondwerk

Stratenmakersbedrijf Kok-Hoorn voert diverse soorten grondwerk uit:

  • afgraven en ophogen van de tuin,
  • grondwerk voor het aanleggen van tuinelementen,
  • uitgraven van de tuin voor een aanbouw,
  • graven van sleuven voor een haag of drainage,
  • grondwerk voor bestrating,
  • rioolgraafwerk,
  • leveren van zand en grond.

grondwerk kok hoorn

Grondwerkmachines

Wij hebben diverse machines om alle voorkomende grondwerkzaamheden aan te pakken. Met onze minikraan en shovel kunnen wij ook in de kleinere tuinen grondwerk uitvoeren.

Kok-Hoorn heeft een netwerk met andere aannemers en zo kunnen wij ook elders grondwerkmachines inhuren, mocht dit nodig zijn. Hierdoor zijn wij in staat een volledig en uitgebreid machinepark aan te kunnen bieden, waardoor grondwerk op grotere terreinen mogelijk is.

grondwerk machines kok hoorn

Van grondwerk tot tuinaanleg

Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen? Of is grondwerk om andere redenen noodzakelijk? Dan komen wij graag bij u langs om een plan op te stellen. In dit plan leggen we vast welke grondwerkzaamheden we bij u komen uitvoeren. Als u eventueel nog drainage in uw tuin wilt, dan kunnen wij dat ook voor u aanleggen.

Wilt u graag weten wat we voor u kunnen betekenen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via 06-53355991 of stuur een e-mail naar info@kokhoorn.nl. Dan nemen wij contact met u op  voor het inplannen van een afspraak.

De voorbereiding

Kiest u voor een complete tuinrenovatie en mag alle beplanting en bestrating weg? Dan kunnen wij die klus voor u uit handen nemen. Uiteraard kunt u zelf ook het nodige voorwerk doen. De werkzaamheden, die u zelf niet kunt doen, pakken wij dan voor u op. Wij doen alles in overleg. Met onze flexibele en oplossingsgerichte mentaliteit, komen we samen met u tot goede en betrouwbare afspraken.

Het grondwerk gaat beginnen

Als de tuin leeg is gehaald, beginnen we met het bewerken van de grond. De oude grond die uit uw tuin afkomstig is, voeren wij ook af. Nieuwe grond of zand voeren wij aan. Als u een probleem met de afvoer van regenwater heeft, graven we de tuin op afschot af. Als het graafwerk is gedaan en de grond is omgespit, zetten we de hoofdlijnen van uw tuinontwerp uit.

We graven de gedeeltes waar het terras komt te liggen af en deze worden dan vervolgens weer opgevuld met straatzand. Het zand drukken we aan met een trilplaat, zodat daarna de sierbestrating gelegd kan worden.

Wilt u een (her)bestrating van uw oprit? Dan geldt er een ander bewerking van de ondergrond, dan bij terras. Na inspectie van uw huidige oprit bekijken wij er moet gebeuren. Als u nog geen oprit heeft, dan leggen wij de oprit aan op een zandlaag van 25 centimeter gecombineerd met fijn bouwpuin.

En krijgt u nog verdere elementen in de tuin, zoals een veranda, een vijver of een blokhut? Dan doen we daar ook het nodige grondwerk voor. Staan er in uw tuinontwerp gedeeltes waar gras en beplanting komen? Dan maken we die grond ook gereed door de stukken op te hogen met nieuwe aarde of bemesting.

Bestrating en tuinaanleg

Als het grondwerk is gedaan en de tuin is klaar om ingericht te gaan worden. De gekozen sierbestrating leggen we aan in het gewenste verband en met bijpassende omsluitbanden. Tot slot ronden we de klus af door de sierbestrating te voegen met zand, split of een voegmortel. Daarna richten we ons op de beplanting. Wij leggen een gazon aan met graszoden of met graszaad. Ook plaatsen we nog de heg of de overige beplanting, waar u voor gekozen heeft. Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf de overige beplanting plaatst of de andere elementen in de tuin aanlegt. Bij stratenmakersbedrijf Kok-Hoorn is van alles mogelijk en bespreekbaar. Samen met u komen we tot een mooi plan voor de aanleg van de tuin.

Bezig met grondwerk

 

Reacties zijn gesloten.

maak een afspraak

KOK Hoorn
Jelle Zijlstraweg 47
1689 ZX Zwaag (gem. Hoorn)

06 533 559 91 info@kokhoorn.nl

Cookie & Privacystatement