logo Kok Hoorn

Sierbestrating aanleggen

Staat u op het punt om uw tuin in te richten of u wilt u de huidige bestrating vervangen? Stratenmakersbedrijf Kok-Hoorn heeft voldoende vakkundige ervaring met het aanleggen van sierbestrating. Wij komen u graag helpen met deze klus. Voor de juiste keuze in sierbestrating voor terras, tuinpad of een oprit, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag uitgebreid advies en inspiratie op het gebied van sierbestrating en tuinaanleg.

Zelf sierbestrating aanleggen of uitbesteden?

bezig sierbestrating aan te leggen

Sierbestrating aanleggen kunt u uiteraard zelf doen, maar daar komt toch heel wat bij kijken. Als u het goed wilt doen en er jarenlang plezier van wilt hebben, dan moet u rekening houden met de volgende punten:

  • bestraten is een tijdrovende klus;
  • bestrating aanleggen kan voor lichamelijke klachten zorgen;
  • denk aan een goede afwatering;
  • houd er rekening mee dat bestrating kan verzakken;
  • tegels kunnen ook krimpen en uitzetten;
  • de keuze van het soort legverband;
  • maak gebruik van opsluitbanden.

Kok-Hoorn neemt deze klus graag uit uw handen. Wij zijn een gespecialiseerd stratenmakersbedrijf en hebben ervaring in alle voorkomende bestratingswerkzaamheden. Wilt u bijvoorbeeld een terras of pad in een combinatie van verschillende steen-en betonsoorten? Welk legverband kunt u het beste kiezen? Of twijfelt u nog tussen oude waaltjes of toch natuursteen? Wij kunnen u op al deze vragen een antwoord geven en alle soorten sierbestrating voor u bestellen. Uiteraard kunt ook zelf de gewenste sierbestrating bestellen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, neemt u contact met ons op via 06-53355991. Of vul het contactformulier in op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Keuze in sierbestrating

Heeft u al een keuze in sierbestrating gemaakt? Dan zorgen wij ervoor dat uw tuin of oprit er weer prachtig uit komt te zien. Weet u nog niet welke type tegels u het beste kunt nemen, dan geven wij u graag tuinadvies.

Sierbestrating bestaat er in veel verschillende uitvoeringen, prijsklassen en afmetingen. De meest gebruikte steensoorten zijn betonsteen, baksteen en natuursteen. Welke steensoort u het beste kunt gebruiken, hangt van het soort bestratingsproject af.

Voor een terras of oprit kunt u het beste betonnen stenen en tegels met een dikte van minimaal 6 cm kiezen. Deze dikte scheurt niet als u er met de auto over heen rijdt en draagt met gemak uw solide tuintafel met betonnen blad of uw lounge set.

Eind resultaat sierbestrating

De eigenschappen van sierbestrating

Betonsteen heeft vaak een speciale deklaag, wat voor bescherming zorgt. Dit geeft een fraai uiterlijk aan uw tuin of oprit. Beton heeft ook de eigenschap dat het duurzaam en betaalbaar is.

Baksteen bezit de eigenschappen duurzaam, sterk en kleurecht. Deze steensoort is in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen. Baksteen zou u overal in de tuin kunnen toepassen.

Natuursteen is er in verschillende soorten. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld hardsteen, graniet of leisteen. Het is mogelijk om natuursteen op veel verschillende manieren te bewerken. Natuurstenen tegels kunnen worden behandeld worden met diverse soorten beschermingslagen. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier meer over wilt weten en adviseren u graag.

Legverbanden in sierbestrating

Welk legverband u het beste kunt kiezen hangt nauw samen met de keuze van het type bestrating. Maar ook met het doel van de bestrating bijvoorbeeld. Er zijn verschillende soorten legverbanden. Het lineair verband en het halfsteensverband, zijn veelgebruikte legverbanden voor vierkante tegels. Bij rechthoekige tegels en stenen wordt vaak het elleboogverband, het blokverband of het keperverband gebruikt. Er zijn genoeg mogelijkheden te bedenken, wanneer u een combinatie van verschillende tegels en stenen wilt gebruiken.

Komt u er niet uit? Dan komen wij graag bij u langs om u te adviseren.

 

Reacties zijn gesloten.

maak een afspraak

KOK Hoorn
Jelle Zijlstraweg 47
1689 ZX Zwaag (gem. Hoorn)

06 533 559 91 info@kokhoorn.nl

Cookie & Privacystatement